Technisch slim en energetisch duurzaam wonen? Het kan in het Terras van Sion.

Duurzaam: Groen, Veilig en Energieneutraal wonen in het Terras van Sion door gebruik te maken van technologische oplossingen van Klimaatgarant.

Het concept van Klimaatgarant.

In 2015 is de zogenoemde EPC (energieprestatiecoëfficiënt) verlaagd naar 0,4. In 2020 moet dat 0,0 zijn. Vanaf dat moment moeten nieuwe woningen energie-neutraal zijn. In RijswijkBuiten voldoen we nu al aan deze eisen! Klimaatgarant gebruikt metingen die verricht zijn in 6000 huizen. Hun conclusie: in veel huizen is het energiegebruik veel hoger dan nodig. Dat komt vooral door warmteverlies via deuren en ramen, door tocht, ventilatie en warm water. Samen met de Dura Vermeer verlaagt Klimaatgarant het energieverlies:

  • We verbeteren de woningschil door middel van isolatie en drielaagsglas;
  • We winnen warmteverlies bij douchen en ventilatie terug;
  • We gebruiken de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++-warmtepomp;
  • We plaatsen zonnecellen voor het voeden van de technische installaties;

Door deze maatregelen halen we nu al de EPC 0,0 eisen van 2020. Daarnaast is het zelfs mogelijk om uw woning NOM (Nul op de Meter) te realiseren. Uw wekt dan voldoende elektriciteit op om het volledige huishoudelijk energieverbruik te compenseren.

U kunt als toekomstig bewoner comfort verwachten.
Een huis met goede isolatie. Warm in de winter en koel in de zomer. En ruim voldoende warm water dankzij warmte- en koudeopslag, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt vervolgens dat die energie daar komt waar die nodig is. De warmtepomp werkt op zonne-energie van de zonnecellen op uw dak. De huizen hebben allemaal vloerverwarming (en vloerkoeling dus). Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt dat de temperatuur in huis altijd constant is. Het huis voelt altijd comfortabel aan, of het buiten nou koud of warm is.
Er is ruim voldoende warm water om te douchen of een bad te nemen. De woning beschikt over een boiler van 150 liter (optioneel 200 liter). U kunt zelf het gewenste warmwatercomfort instellen met de kamerthermostaat. Meer warm water nodig? Dan kunt u altijd de warmtepomp extra laten werken. Dat kost alleen wel energie.

Vloerverwarming heeft grote voordelen:

  • Geen lelijke radiatoren in huis en meer nuttige ruimte;
  • Een gelijkmatige temperatuur in het hele huis;
  • Geen warme luchtstromen meer, dus minder ronddwarrelend stof (ook goed nieuws voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen);
  • 80% van de warmte die de warmtepomp aan de vloerverwarming afgeeft komt uit de bodem (de overige 20% komt uit het elektriciteitsnet);
  • Voor koeling is alleen een circulatiepomp nodig. 95% van het energieverbruik voor koeling komt direct uit de bodem onder uw huis.

Bekijk de flyer van Klimaatgarant.